Kávička India Monsooned Malabar AA zrnková káva 250 g

Neohodnotené
 
  • 1 z 2
 

100 % ARABIKA

Profil: sirupové telo, náznaky korenia, odtiene dreva a tabaku, jemná, mierna acidita

 

Dostupnosť Skladom
Cena €6,58 bez DPH
€7,90    
Kód tovaru 953
Výrobca Kávička.sk
Kategória Čerstvo pražená KÁVA
 
 

India Monsooned Malabar

Pôvod: India

Oblasť: pobrežie Malabar, juhozápadná India

Odroda: Kents, Catimor, výber 9

Obdobie zberu: október - február

Nadmorská výška: 1 100 - 1 200 m. n. m. 

Spracovanie: mokré

Stupeň praženia: stredne tmavé

Profil: sirupové telo, náznaky korenia, odtiene dreva a tabaku, jemná, mierna acidita

 

Príbeh, pôvod a spracovanie:

   Monzúnová káva je jedinečná, unikátna a neporovnateľná vzácnosť jej druhu. Prečo tento zvláštny prístup? Proces monzúnovania sa nestal naschvál, ale skôr bol odhalený omylom v 50. rokoch.  V tom čase bola káva prepravovaná z Indie do Európy na drevených lodiach a uskladnená pod palubou vo vlhkom, teplom a presakujúcom prostredí. Po šiestich mesiacoch plavby sa farba kávy premenila zo zelenej na bledú zlatistú a zrná boli napuchnuté kvôli vlhkosti vzduchu. Aby sa simuloval efekt pôvodnej dlhej, vlhkej cesty, sa slnkom vysušené bobule ukladajú do ventilovaných skladov na západnom pobreží počas juhozápadných vetrov Arabského mora od júna do septembra. Steny skladov sú otvorené a vlhké monzúnové vetry cirkulujú okolo kávy, ktorá sa zväčší  1,5-krát jej normálnej veľkosti a získa špeciálnu príchuť. Počas 12 – 16 týždňov sú zrná prehrabované a ručne otáčané, aby bolo nasávanie vlhkosti vyrovnané. Posledným krokom je leštenie, hodnotenie a zaraďovanie kávy podľa farby, aby bola jednotná a pripravená na export. Kvôli veľmi nízkej váhe sa odporúča, aby bola káva pražená podľa objemu, nie váhy.

 

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní môžu vkladať príspevky. Prosíme, prihláste se alebo sa zaregistrujte .

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní môžu vkladať príspevky. Prosíme, prihláste se alebo sa zaregistrujte .

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.