BARZZUZ Indonézia - Kopi Luwak, zrnková 125g

Neohodnotené
 
 

Ide o najdrahšiu a najexotickejšiu kávu na svete. Táto káva prechádza cez úplne exotické spracovanie v zažívacom trakte cibetkovitého zvieratka, domácimi nazývaného luwak, odborne Paradoxurus hermaphroditus. Ide o zvieratko málo väčšie ako mačka, ktoré si usilovne vyhľadáva najväčšie a najdozretejšie čerešne kávy. Na tie po konzumácii pôsobia žalúdočné kyseliny a enzýmy a vytvárajú neopakovateľný proces fermentácie kávy. Enzýmy štiepia bielkoviny na jednoduchšie bielkoviny a tie reagujú počas praženia s karbohydrátmi a cukrami, čo vytvára neopakovateľnú chuť kávy.

Po procese fermentácie sú kávové zrná vylúčené tradičnou cestou von z tela cibetky. Zberači potom zberajú výtrusy a ručne ich dočisťujú. Zbierajú sa však iba čerstvé výtrusy, nakoľko staršie môžu byť zničené dažďom, prípadne napadnuté hnilobou, alebo plesňami. Chuť kávy je výrazná  a odlišná od klasickej kávy.

 BLOG O CIBETKOVEJ KÁVE

Dostupnosť Skladom
Cena €37,50 bez DPH
€45    
Kód tovaru BARZZUZ-016
Výrobca BARZZUZ
Kategória Káva zrnková
 

Kopi Luwak. Kopi znamená v jazyku domorodcov káva a luwak je malé zvieratko, ktoré pojedá zrelé čerešne kávy. Fermentácia a spracovanie kávy prebieha v zažívacom trakte cibetky.

Kopi Luwak môže byť pôvodom  robusta, alebo arabika.  Kávu si môžete objednať v 125g  balení.

Ide o najdrahšiu a najexotickejšiu kávu na svete. Táto káva prechádza cez úplne exotické spracovanie v zažívacom trakte cibetkovitého zvieratka, domácimi nazývaného luwak, odborne Paradoxurus hermaphroditus. Ide o zvieratko málo väčšie ako mačka, ktoré si usilovne vyhľadáva najväčšie a najdozretejšie čerešne kávy. Na tie po konzumácii pôsobia žalúdočné kyseliny a enzýmy a vytvárajú neopakovateľný proces fermentácie kávy. Enzýmy štiepia bielkoviny na jednoduchšie bielkoviny a tie reagujú počas praženia s karbohydrátmi a cukrami, čo vytvára neopakovateľnú chuť kávy.

Po procese fermentácie sú kávové zrná vylúčené tradičnou cestou von z tela cibetky. Zberači potom zberajú výtrusy a ručne ich dočisťujú. Zbierajú sa však iba čerstvé výtrusy, nakoľko staršie môžu byť zničené dažďom, prípadne napadnuté hnilobou, alebo plesňami. Chuť kávy je výrazná  a odlišná od klasickej kávy.

Káva má zemitú vôňu, ťažké  telo a sladkú, čokoládovo-karamelovú a zároveň korenistú chuť s miernym náznakom zatuchnutej chuti, je sirupovitá s unikátnou arómou.

 

Podobný produkt

Hmotnosť 0.125 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní môžu vkladať príspevky. Prosíme, prihláste se alebo sa zaregistrujte .

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní môžu vkladať príspevky. Prosíme, prihláste se alebo sa zaregistrujte .

Barzzuz_logo

Filozofiou spoločnosti BARZZUZ s.r.o. je dodávať zákazníkom najkvalitnejšiu a hlavne čerstvú kávu. Čerstvá káva je základným faktorom pre prípravu skutočne dobrej šálky kávy.
Naša spoločnosť je priamym dovozcom najkvalitnejších zelených káv zo všetkých kútov sveta.
Dovážame len najvyššie triedy v zmysle klasifikácii jednotlivých vývozcov zelených káv (AA, AB, SHB, supremo, grade 1 a 2, 19, 18/17...), nazývané aj specialty, alebo gourmet coffee.

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.