BARZZUZ Kostarika SHB EP Honey processed zrnková káva 250g

 
 

Zloženie: 100 % Arabika

Dostupnosť Skladom
Jednotková cena €9,40 / 250 g
Cena €7,83 bez DPH
€9,40 / ks    
Kód tovaru BARZZUZ-005
Značka BARZZUZ
Kategória Káva a kávové kapsuly
 

Ide o mikrolot, takže treba ochutnať, kým je. Káva je jemná, so stredným telom, sladká, s miernou aciditou. Odporúčame praženie Full city

Označenie SHB značí strictly hard bean - len tvrdé zrná. Tvrdosť zŕn ovplyvňuje kvalitu. Tvrdé zrná sú charakteristické pre vysoké nadmorské výšky - nad 2000 m n. m. a káva pripravená z takýchto zŕn je jemnejšia a výraznejšia.

Káva z Kostariky predstavuje veľmi ucelenú a vyváženú kávu vo všetkých smeroch. Je nazývaná aj ako klasická šálka kávy, čo značí že je vyvážená vo všetkých smeroch. Je zamotovo jemná s bohatou mierne kyslastou chuťou. Má citrusovo - ovocné chute, často čokoládové v dochuti jemne korenisté.

 Kostarika bola prvou krajinou strednej ameriky kde sa začalo s pestovaním kávy. Káva je pestovaná vo vyšších nadmorských výškach, čo predurčuje jej kvalitu. Pestuje sa len arabika, pestovanie robusty je zákonom obmedzené. Káva je spracovávaná mokrým procesom, čo ju radí medzi takzvané "milds". Pestujú sa nasledujúce variety arabiky: Tipica, Caturra, Mundo Novo, Hibrido Tico, Geisha, Villalobos, Villa Sarchi.

Rozdeľuje sa na:

  • SHB: veľmi tvrdé zrná, pestované v 1200 – 1650 m.n.m
  • HB: Tvrdé zrná, pestované v 800 – 1100 m.n.m

Najznámejší región a teda aj káva je Tarrazu. ďalej je to La Minita, Tres Rios a Sarchi.

Ročná produkcia je 1 900 000 vriec kávy.

 

Hmotnosť 0.27 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Barzzuz_logo

Filozofiou spoločnosti BARZZUZ s.r.o. je dodávať zákazníkom najkvalitnejšiu a hlavne čerstvú kávu. Čerstvá káva je základným faktorom pre prípravu skutočne dobrej šálky kávy.
Naša spoločnosť je priamym dovozcom najkvalitnejších zelených káv zo všetkých kútov sveta.
Dovážame len najvyššie triedy v zmysle klasifikácii jednotlivých vývozcov zelených káv (AA, AB, SHB, supremo, grade 1 a 2, 19, 18/17...), nazývané aj specialty, alebo gourmet coffee.