Illy stredne pražená ESE POD 18x7g single

Neohodnotené
 
 

Pestrá, príjemne pikantná a pritom jemná s červenohnedou, zrnitou penou.

Dostupnosť Skladom
Cena €5,75 bez DPH
€6,90    
Kód tovaru ILLY-POD-005
Značka ILLY
Kategória POD, E.S.E
 

Illy je zmesou vysokoakostných odrôd káv Arabica s nižším obsahom kofeínu. Espresso illy má penu orieškovo až tmavo hnedú, ktorá zostáva ešte dlho po zamiešaní.Pražiareň Illy Caffe Trieste je jednou z najznámejších a najkvalitnejšie na svete . Vôňa illy je silná a intenzívna, chuť vyvážená a príjemný pocit trvá aj niekoľko desiatok minút po vypití. Úspech illy espressa tkvie v jedinečnej harmónii medzi kyslosťou a horkosťou. Použitím jedného druhu kávy tejto harmónie nie je možné dosiahnuť, preto je illy zmesou deviatich kvalitných druhov odrody Arabika.

Illy je známe svojou starostlivosťou a kvalitou pri finálnom balení kávy. Hermeticky uzavreté plechové dózy poskytujú absolútnu záruku zachovania najlepšej kvality kávy. jemnejšia káva veľmi dobrá pena nizky obsah kofeínu zloženie 100% Arabika

Hmotnosť 0.3 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní môžu vkladať príspevky. Prosíme, prihláste se alebo sa zaregistrujte .

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní môžu vkladať príspevky. Prosíme, prihláste se alebo sa zaregistrujte .

illy-logo

 

 

 

 

 

 

illy je obchodná značka kávy vyrábaná od roku 1933 v talianskom Terste. Firma illy vyrába jedinú zmes kávy v troch rôznych stupňoch praženia – normálne praženú, tmavo praženú a bez kofeínu. Zmesi sú balené ako pražené a nemleté, pomleté alebo v balíčkoch na jednoduchú prípravu espressa, tzv. ESE.

Zmesi kávy illy sú vyberané z rôznych odrôd kávy typu Arabica, ktorá má silnejšiu chuť, ale menej kofeínu než káva typu Robusta.

Metóda illy zahŕňa pretlakovaciu technológiu, ktorou sa chráni káva. V tomto procese je vyňatý vzduch z plechovky a je nahradený inými inertnými plynmi s vyšším atmosférickým tlakom.

Illy dekofeinačná metóda zahŕňa 30 minútovú sterilizáciu kávových zŕn a potom opakované oplachovanie buď dichlórmetánom, alebo etylacetátom po dobu asi 10 hodín. Roztok je potom vypustený a zrná sa po dobu ďalších 10 hodín sterilizujú kvôli odstráneniu zostatkového roztoku.

zdroj: wikipedia

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.