Illy tmavo pražená ESE POD 18x7g

 
  • 1 z 2
 

Tmavo pražená káva Illy dark - charakterizovaná výstižne dózou s čiernym viečkom, prináša zmes výberovéj, tmavo praženej zrnkovej kávy s prirodzene nízkym obsahom kofeínu. Jedná sa o zmes deviatich druhov kávových zŕn vysokoakostných Arabik.  

Dostupnosť Skladom
Jednotková cena €0,43 / 1 ks
Cena €6,50 bez DPH
€7,80 / ks    
Kód tovaru ILLY-POD-003
Značka ILLY
Kategória Káva a kávové kapsuly
 

Tmavo pražená káva Illy dark - charakterizovaná výstižne dózou s čiernym viečkom, prináša zmes výberovéj, tmavo praženej zrnkovej kávy s prirodzene nízkym obsahom kofeínu. Jedná sa o zmes deviatich druhov kávových zŕn vysokoakostných Arabik.  

Káva sa vyznačuje silnejšou, plnou chuťou s nádychom kakaa, opečeného chleba a jemnými karamelovými tónmi. Pocítite jej intenzívnejšiu arómu. Pena je vysoká, orieškovo až tmavo hnedého odtieňa s červenkastým odleskom a s nepatrnými šmuhami. Illy dark je excelentná pre prípravu malého espressa , tzv ristretta.

Hmotnosť 0.3 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

illy-logo

 

 

 

 

 

 

illy je obchodná značka kávy vyrábaná od roku 1933 v talianskom Terste. Firma illy vyrába jedinú zmes kávy v troch rôznych stupňoch praženia – normálne praženú, tmavo praženú a bez kofeínu. Zmesi sú balené ako pražené a nemleté, pomleté alebo v balíčkoch na jednoduchú prípravu espressa, tzv. ESE.

Zmesi kávy illy sú vyberané z rôznych odrôd kávy typu Arabica, ktorá má silnejšiu chuť, ale menej kofeínu než káva typu Robusta.

Metóda illy zahŕňa pretlakovaciu technológiu, ktorou sa chráni káva. V tomto procese je vyňatý vzduch z plechovky a je nahradený inými inertnými plynmi s vyšším atmosférickým tlakom.

Illy dekofeinačná metóda zahŕňa 30 minútovú sterilizáciu kávových zŕn a potom opakované oplachovanie buď dichlórmetánom, alebo etylacetátom po dobu asi 10 hodín. Roztok je potom vypustený a zrná sa po dobu ďalších 10 hodín sterilizujú kvôli odstráneniu zostatkového roztoku.

zdroj: wikipedia